Hoppa till innehåll

Hjälp till med underhållet av bevattningen

Fredrik Theodorsson m.f. har styrt upp arbetet med bevattningen. Utifrån diskussion på Medlemmar MA Lerum så kan vi konstatera att det idag måndagen den 25 april kl 18:00 så är det MYCKET lämpligt för alla medlemmar som kan att komma upp till banan och hjälpa till med att få bevattningen i bättre skick. Här är en länk till inlägget i Medlemmar MA Lerum. Anmäl ditt deltagande i den tråden! Där hittar du även mer information om vad som behöver göras.

Det som behöver göras är

  • Fixa läckan i botten på backen. Tex kan slangen vara av. Skarva eller korta slangen. Slangen går igenom trumman under backen, kan vara blött där så gummistövlar är bra. Verktyg för att öppna vattenkopplingar ligger i pumphuset. Video på läckan finns i kommentarerna
  • Sätta upp spridarna som revs ner när nya bandepån skulle byggas, är spridarna hela är de lättast att sätta fast dom med dubbla spikband och skruv på insidan av bandepån. Tippar på att de är 4st.
  • Provköra systemet, spola rent systemet, rikta in spridare och kolla vilka som behöver bytas ut. För att spola rent de som sätts igen krävs de att man tar ur munstycket på dom och de sitter med 10mm 6kantUppskattad tid detta tar: 30-120min (beror hur många vi blir och hur bra bevattningen ska vara)

Det är inga svåra grejer utan vem som helst kan hjälpa till. Verktyg som kan vara bra att ta med: skiftnycklar, polygriper, plattmejslar, gängtejp, kniv, tigersåg, 10mm T nyckel eller liknande.