Hoppa till innehåll

Prova att köra Motocross

Vill du prova att köra motocross? Vi erbjuder barn upp till 13 år att prova köra motocross. För dig som är äldre rekommenderar vi att du tar kontakt med någon du känner som redan är aktiv inom idrotten.

Målgrupp
Barn från 5 till 13 år. Målsman ska delta aktivt. Du behöver inte vara medlem i MA Lerum.

Tid och plats
Se Kalender för tider. OBS! Obligatorisk föranmälan. Samling sker vid Klubbstugan.

Upplägg
Upp till fyra barn per tillfälle delar gemensamt på maskinerna under den angivna tiden. En ledare från MA Lerum instruerar. För att öka säkerheten har maskinerna utrustats med fjärrkontroll som kan stänga av motorn. Körning sker på plan yta i nära anslutning till Klubbstugan. Banan markerad med koner. Vid aktivitetens starttid så byter vi om och går igenom hur maskinerna fungerar. Därefter går vi ut och tittar hur maskinerna fungerar. Utifrån förarnas förutsättningar anpassar vi tempot och den uppsatta banans svårighetsgrad. Vi turas om. En glass eller dricka efter körningen ingår i priset.

Kostnad
150 kr för ett barn vid ett tillfälle

Anmälan
Obligatoriskt att anmäla sig på förhand. Om du inte har anmält dig är det ingen idé att komma.

Kontakta Linda Fredin på telefonnummer 0708-603965 för anmälan. Meddela ditt namn, barnets namn och ålder samt vilket datum ni har för avsikt att prova. Om du inte får något svar av Linda så kan du också testa att ringa Nils Ivanson på telefonnummer 0735-421768.

Hjälm och skydd
Använd oömma kläder. Hjälm och skydd lånas i klubbhuset.

Våra maskiner
1 st. Honda CRF 50 årsmodell 2021
1 st. Honda CRF 100 årsmodell 2021