Hoppa till innehåll

Om vår kalender

Actical är ett verktyg som MA Lerum använder för att administrera kalendern. Som medlem har du tillgång till verktyget. Nedan finner du svar på vanliga frågor.

Jag kan se mitt namn i kalendern för en träning men det står fortfarande att det är stängt?
För att en aktivitet skall bli av behöver alla obligatoriska roller ha en bekräftad person. Har du ex. träningsansvar på en fri träning behöver du gå in i kalendern och bekräfta din roll.

Det är viktigt att du som har en tilldelad roll bekräftar att du kommer att närvara så fort som möjligt. Har vi ingen bekräftelse på obligatoriska roller 48 timmar innan aktiviteten blir av, ställs den då in.

Jag har blivit tilldelad träningsansvar på en dag där jag inte kan medverka, vad skall jag göra?
I detta fall behöver du hitta en ersättare som tar över din roll i Actical så att banan kan vara öppen. Har du ännu inte stått som träningsansvarig har du fortfarande skyldighet att stå, och behöver därmed hitta ett annan ledig dag där du kan vara träningsansvarig.

Banan står som stängd i kalendern, vad kan jag göra?
Finns det en träningsansvarig redan så kolla med den personen (namn för personen finns i kalendern) för att se till att den inte glömt av att bekräfta sin roll. Om personen inte kan medverka den dagen, hjälp gärna till att hitta en ersättare. Alternativt kan du ta över rollen i Actical genom att klicka på titeln för att komma till aktiviteten i kalendern nedan.

Aktiviteten kan även vara inställd och då skall detta stå med. Finns ingen anledning utskriven kan du kontakta styrelsen.

Jag får inga mail från Actical?
Mail skall gå ut när du har blivit tilldelad en roll, innan du har en aktivitet som du skall medverka på som ännu inte bekräftats av dig m.m.. Får du inte dessa mail kan du gå in på din profil i Actical och kontrollera att din mail adress är korrekt, om inte så kan du uppdatera den.

Vid övriga frågor
Kontakta Giorgio Di Feola eller Nils Ivanson.