Hoppa till innehåll

Bevattning

Träningsansvarig ansvarar för banans säkerhet och därmed över bevattningen på träningstillfället. Det är lämpligt att be om hjälp med bevattningen. Att man ansvarar för att det blir gjort betyder inte att man själv måste vara den som gör allting. Hjälp till och avlasta träningsansvarig.

Instruktioner

När det är torrt så behövs de vattnas för säkerheten och för körglädjen. Det är träningsvärden på den aktuella dagen som ska vattna och ha koll på att de är vatten i tanken innan träningen (helst att den är full). Är det torrt är det alltså jättebra att åka upp till banan 30-60 min innan träningsstart och börja med detta för att det ska bli bra. Bevattningen är lätt att använda även om det kan verka svårt första gången: se till att det finns vattentillförsel från klubbhuset, starta pumparna och stäng sedan av.

Detaljerad instruktion: *Öppna kranen som fyller på tanken, den sitter i klubbhuset, andra dörren till vänster, längst in i rummet finns en stor ventil/kran för ett grovt vattenrör (obs! denna ska stängas innan hemfärd från banan).

*Gå upp till vita pumphuset mitt på banområdet.
*Kolla vattennivå genom att lyfta locket uppepå på den rostfria tanken.
*Tanken ska helst vara helt full vid start. Tar ca 2h att fylla och 30 min  att tömma.
*Stoppa pumparna när vattennivån är 5-10cm från botten.

*Gå in i vita pumphuset och se väggen till vänster. *Tryck på den vita knappen som är huvudbrytaren.
*Vrid på vredet till den stora strömbrytaren bredvid.
*Välj en av slingorna 1,3,4 och tryck på ON. *Slinga byts genom att trycka på ”next”, starta och stäng av med ”on” ”off” *Slinga 1, 3, 4 är de som används. *De går bara att köra en slinga åt gången!
*Kör varje slinga i ca 5-10min, man kan köra kortare och längre om man vill. *Skulle de komma upp en timer på 10min så håll in ”off” tills den är på noll

*När det är färdigvattnat, tryck på off på display. *Stäng av pumpen först och sedan huvudbrytaren
*Stäng dörren till pumphuset.
*Stäng av vattenkranen i klubbhuset (tanken ska gärna vara full, meddela annars nästa träningsvärd om nivån i tanken).

Vattna helst innan träning men skulle det behövas så lägg på lite vatten i tidsskarven mellan två pass för att hålla damm under kontroll.

Pumpen kan endast starta om en ”vippa” i tanken slår på strömmen. När tanken börjar bli tom så bryts elen till pumpen. Ibland kan vippan som stoppar pumpen fastna så att elen inte går igång även om det finns vatten i tanken. Isåfall så behöver Jon Göthlund kontaktas så att han får reda på detta och kan ordna detta.